Alstom_site_Lidl_Mechelen

Lidl opent nieuwe winkel in Muizen

MUIZEN – De nieuwe Lidl supermarkt op de voormalige Alstomsite aan de Leuvensesteenweg in Muizen is woensdagmorgen geopend. De winkel is bijna 1.300 m² groot en heeft een dertigtal mensen in dienst.

90% van de 1.800 producten die in de winkel worden aangeboden, behoren tot eigen merken.

Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl België: “We nemen veel lokale producten op in het aanbod, en we merken dat onze klanten dat steeds meer waarderen. We kopen groenten en fruit vaak rechtstreeks bij de telers en dat heeft een positief effect op versheid en kwaliteit. Meer dan 50% van onze groenten en fruit is Belgisch. Bij melk en vlees is dat aandeel nog groter.”

Ook een groot deel van de kazen en andere zuivelproducten is Belgisch.

Het nieuwe Lidl-filiaal in Muizen heeft tevens een bio hoek met een assortiment dat gestaag uitbreidt.

Voor de architectuur van de winkel lieten de ontwerpers van het Mechelse bureau Tecro&Krea Architecten zich inspireren door de loodsen op de voormalige Alstomsite.

Voor de klanten zijn er 132 parkeerplaatsen. Zonnepanelen op het dak van de winkel leveren elektriciteit voor gratis laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen.

Op de site komen ook een kinderdagverblijf, het erfgoeddepot van de stad Mechelen en een woonproject met 41 appartementen en zeven woningen van het Mechelse Willemen Real Estate.