EMMA-04

EMMA: duurzame geschenken van twee ondernemende vrouwen

KAPELLE-OP-DEN-BOS – Pop-up EMMA biedt vanaf 20 april handgemaakte duurzame geschenken aan. Het is een initiatief van twee ondernemende vrouwen: EMilia en MArtine.

“Met EMMA pop-up willen we vrouwelijk ondernemerschap onder de aandacht brengen, door het aanbieden van handgemaakte, lokale en ecologische producten”, zeggen de zaakvoersters.

EMMA, die opent aan de vaartkant, aan het einde van de Mechelseweg, wil niet de zoveelste winkel met hippe spullen zijn. Duurzaamheid, kwaliteit en originaliteit zijn van het grootste belang.

EM staat voor Emilia Cantero Dieguez, een pittige madam met een hart dat klopt voor ecologie en circulaire economie. Zij verkoopt niet alleen een assortiment ecologische producten. Ze is in Kapelle-op-den-Bos via Mixua ook de organisator van de Eco Lifestyle Tours, waarmee ze mensen laat kennismaken met eco-adresjes in tal van steden. Dat gaat van zero-waste tot eerlijke mode en natuurlijke verzorging.

MA is Martine Jansen, kunstenaar en grafisch ontwerper, die graag haar tanden zet in een nieuw project. Met haar label SOMAJ brengt Martine unieke stationery en accessoires met een artistieke toets. Haar motto: elke bijdrage tot schoonheid, hoe klein ook, vervaagt de banaliteit.

Aanbod

Het assortiment van EMMA is heel divers, van handtassen gemaakt uit gelooid zalmleder tot fijne juwelen, wenskaarten, stempels, ecologische producten en op voorhand samengestelde geschenkmanden.

EMMA zal naast producten van de initiatiefneemsters (Mixua en Somaj) artikelen van verschillende andere creatievelingen samenbrengen in de winkel.  Dat maakt het leuk voor de klanten en geeft de pop-up een aparte uitstraling.

Vanaf 20 april aan de Mechelseweg 202.