Bouwmaterialen Mattijs

Mattijs verlaat na bijna 90 jaar Heistse stationsbuurt

HEIST-OP-DEN-BERG – Bouwmaterialen en vloeren Mattijs neemt tijdens het paasweekend een nieuw gebouw langs de Knotwilgenweg in Heist-op-den-Berg in gebruik. Het familiebedrijf verlaat zo na 87 jaar de stationsbuurt.

“Het bedrijf werd in 1932 opgericht door de nonkel van mijn grootvader”, vertelt Lander (29) Mattijs die vandaag samen met zijn broer Wouter (33) en vader Dirk (59) het bedrijf runt. “De firma startte in de stationsbuurt waar ook tal van betonmaterialen geproduceerd werden, zoals welfsels, palen, regen en septische putten. Onze grootvader Arthur nam het bedrijf over in 1974.”

Vervolgens kwam in 1989 Arthurs zoon Dirk aan het hoofd van het bedrijf te staan. Hij opende exact 30 jaar geleden een nieuwe toonzaal aan de Oude Mechelbaan en verhandelde niet alleen bouwmaterialen, maar ook vloer- en wandtegels.

Uitdaging
De historische ligging aan de spoorweg en de Oude Mechelbaan voldeed niet meer aan de huidige noden. “De jongste jaren was het een ware uitdaging om onze eigen vrachtwagens en leveranciers te laden en te lossen en gelijktijdig ook klanten vlot verder te helpen op de beperkte ruimte die we beschikbaar hadden. Ook het vrachtverkeer in de drukke stationsbuurt was zeker niet ideaal”, aldus Wouter Mattijs.

Het nieuwe terrein langs de Knotwilgenweg is dubbel zo groot als het oude, zo’n 16.000 m2. De bouw van bureaus, toonzaal en magazijn startte in het najaar 2017. “Logistiek zal het allemaal makkelijker verlopen. We zitten dichtbij de assen N10 en N15, in een specifieke KMO-zone. We hebben meer opslagruimte en een grotere toonzaal”, weet Wouter.

Zowel professionelen als particulieren zijn klant bij Mattijs. Het bedrijf biedt tewerkstelling aan 8 mensen en belevert met 5 vrachtwagens.