decathlon

Decathlon trekt bevoorrading Nederland weg uit Willebroek

WILLEBROEK – Decathlon stopt in 2020 met het bevoorraden van haar Nederlandse winkels vanuit Willebroek. De sportwinkelketen gaat in Tilburg een nieuw distributiecentrum bouwen.

In 2017 opende Decathlon op MG Park de Hulst in Willebroek een distributiecentrum van 47.000 m². Dat staat sindsdien in voor de toelevering aan de winkels in België en een deel van Nederland, samen met de e-commerce zendingen aan klanten in beide landen.

Decathlon kent in Nederland een forse groei. Nog dit jaar gaat de sportwinkelketen er van 16 naar 20 winkels. In Tilburg wordt daarom een nieuw distributiecentrum van 40.000 m² gebouwd. Net als in Willebroek zal het DC in Tilburg de logistiek voor zowel de winkels als de e-commerce verzorgen.

Geen impact werkgelegenheid
Dat de verhuis van de e-commerce activiteiten voor Nederland een rechtstreeks gevolg is van de problemen rond nachtwerk, zoals enkele kranten schrijven, ontkent Decathlon. “Dat heeft er niets mee te maken. De reden is dat de logistiek voor de winkels en voor de e-commerce vanuit eenzelfde distributiecentrum moet gebeuren”, laat vastgoedmanager van Decathlon België Koen Tengrootenhuysen weten aan Transportmedia.

Decathlon benadrukt verder dat er geen negatieve impact zal zijn voor het distributiecentrum in Willebroek. Ook in België blijft de Franse sportwinkelketen immers groeien. In oktober 2018 sloot Decathlon nog een huurovereenkomst voor een aanpalend logistiek gebouw van 16.700 m² op De Hulst. Bij Decathlon Willebroek werken zo’n 400 mensen.