shutterstock_1068004415

Go4Sjoklat en De Meester-Brouwer creëren samen pralines

BORNEM/PUURS-SINT-AMANDS – De gloednieuwe Cuvée Verhaerenpraline is de gezamenlijke creatie van chocolatier Go4Sjoklat uit Bornem en De Meester-Brouwer uit Puurs-Sint-Amands.

De nieuwe Cuvée Verhaerenpralines zijn een echt streekproduct, want ze kwamen tot stand door een samenwerking tussen twee Klein-Brabantse ondernemers.

Het idee kwam van Liesbeth en Frederik van De Meester-Brouwer, die ervan overtuigd waren dat bier en chocolade een match made in heaven zijn.

“Uiteraard past niet elke chocola bij elk soort bier en daarom gingen we te rade bij chocolade-experten Patrick en Greet van het Bornemse Go4Sjoklat. Patrick en Greet maken sinds enkele jaren artisanale pralines en ander chocoladelekkers. Ze waren enthousiast over de uitdaging om met Cuvée Verhaeren een praline te creëren, en samen gingen we aan de slag. Na een paar proefsessies kwamen we tot twee heerlijke Cuvée Verhaerenpralines. De pralines combineren het beste van twee werelden: de heerlijke chocola die mooi tot zijn recht komt én de typische smaak van de Cuvée Verhaerenbieren.”

Er is een praline van melkchocolade met Cuvée Verhaeren Blond en een pure praline met Cuvée Verhaeren Amber.

De pralines zijn voor het eerst te proeven en te koop tijdens het paasweekend in het biercafé Café Cuvée op de kermis in Sint-Amands. Ze zijn er ook bij in het Aspergedorp, de streekproductenmarkt in Puurs op 27 en 28 april, waar zowel het chocoladeassortiment van Go4Sjoklat als de bieren van Cuvée Verhaeren gedegusteerd kunnen worden.

Vanaf het paasweekend zijn de pralines ook te bestellen bij Go4Sjoklat en bij De Meester-Brouwer.