Kerkstoel 3

Kerkstoel bouwmaterialen opent gloednieuw binnentoonpark

HEIST-OP-DEN-BERG – Kerkstoel bouwmaterialen pakt voor haar opendeurweekend van 30 en 31 maart uit met een gloednieuw binnentoonpark. De Heistse onderneming zet daarmee in op meer toegankelijkheid voor haar klanten.

Op een oppervlakte van zo’n 600m² realiseerde Kerkstoel bouwmaterialen in eigen beheer een nieuw binnentoonpark in wat voordien een sanitaire toonzaal was. “Vooral naar onderhoud toe was het interessanter om voor een aantal materialen een overdekte showroom te bezitten”, stelt Florence Van Praet, zaakvoerster van Kerkstoel bouwmaterialen. “Op goed anderhalve maand tijd hebben we hier een hele reeks levensechte opstellingen ingericht. Klanten kunnen nu bij wijze van spreken met een koffie in de hand door de gangen wandelen. De toegankelijkheid is dus fel vergroot.”

Aan de Leopoldlei in Heist-op-den-Berg beschikt Kerkstoel over een gebouw van in totaal 3000m². Van Praet: “In september 2019 staat voor de doe-het-zelf afdeling een verdubbeling naar 700m² op het programma. Door een herverdeling van de huidige ruimtes zal ook deze uitbreiding mogelijk zijn zonder bij te bouwen.”

Kerkstoel bouwmaterialen telt 35 werknemers. De Heistse onderneming groeit snel. In 2018 werd nog een omzet gerealiseerd van 21 miljoen euro, goed voor een stijging van 3 miljoen tegenover het jaar voordien.