NPPA 2019 – Winner Publieksprijs Jasper Jacobs – 2

Opnieuw award voor Mechelse fotograaf

MECHELEN – Op de 12de editie van de Nikon Press Photo Awards is Jasper Jacobs in de prijzen gevallen. De Mechelse persfotograaf wist al voor het 2de jaar op rij het publiek te veroveren met een fotoreeks die voor zichzelf spreekt.

Maar liefst 88 professionele persfotografen namen deel aan de 12de en vernieuwde editie van de Nikon Press Photo Awards. Ook dit jaar wist Mechelaar Jasper Jacobs de publieksprijs in de wacht te slepen met zijn sport stories “De 7 werken van Nafi Thiam”.

Niet alleen de professionele jury, maar ook het grote publiek had opnieuw haar zegje in de Nikon Press Photo Awards. Het foto minnende publiek koos resoluut voor Mechelaar Jasper Jacobs en selecteerde zijn fotoreeks van Nafi Thiam als winnaar van de Publieksprijs.

“Twee jaar na elkaar meedoen met een foto van Nafi Thiam was een risico. Vandaar dat ik me inschreef in de categorie Stories”, zegt Jacobs. “Tot mijn eigen verbazing werd ik genomineerd in deze categorie, waardoor ik voor het 2de jaar op rij in aanmerking kwam voor de publieksprijs. Het doet me veel deugd dat ik opnieuw deze award win, want het publiek kiest anders dan een jury en gaat puur voor een foto of reeks waardoor ze geraakt zijn. Deze prijs is, in een stressvolle job en een sector die onder druk staat, een stimulans om te blijven evolueren als fotograaf.”