shutterstock_296219069

Vijf razendsnel groeiende regiobedrijven

MECHELEN/BORNEM/WILLEBROEK/HEIST-OP-DEN-BERG – Woensdagavond werden de Vlaamse Trends Gazellen bekendgemaakt. Galapagos en Fero-Signalisatie staan in de top bij de grote bedrijven. RoboJob, Caeleste en L’Unique zijn bij de besten bij de kleine bedrijven.

Trends Gazellen zijn bedrijven die op basis van de cijfers van de afgelopen vijf boekjaren het snelst groeiden op het gebied van omzet, personeelsbestand en cashflow. De bedrijven moeten minstens 20 arbeidsplaatsen hebben gecreëerd sinds de oprichting (voor de kleine bedrijven volstaat 10). Ten slotte gaat de redactie van Trends nog na of de bedrijven een voldoende operationele onafhankelijkheid hebben.

Er zijn drie klassementen: grote bedrijven (omzet van meer dan 10 miljoen euro), middelgrote bedrijven (omzet van 1 tot 10 miljoen euro) en kleine bedrijven (brutomarge van minder dan een miljoen euro).

In geen enkele categorie was er een eerste plaats voor een bedrijf uit de Mechelse regio. Er waren wel mooie ereplaatsen voor regiobedrijven bij de grote en de kleine bedrijven.

Bij de grote bedrijven eindigde Galapagos, biotechbedrijf uit Mechelen, op de dertiende plaats. Fero-Signalisatie uit Willebroek, dat signalisatie verhuurt, werd achttiende. De overwinning was in deze categorie voor GeoSea uit Zwijndrecht.

In de categorie middelgrote bedrijven ging de overwinning naar communicatiebureau Intracto uit Herentals. In deze lijst vinden we geen bedrijven uit onze regio terug.

Bij de kleine bedrijven wordt de ranglijst aangevoerd door C&G (industriële piping) uit Ham. RoboJob (automatisatie van CNC) uit Heist-op-den-Berg endigde hier op een knappe vierde plaats. Het Mechelse Caeleste, ontwerpbureau voor beeldsensoren, scoorde andermaal goed in deze categorie en werd achtste. Op de elfde plaats vinden we brasserie L’Unique uit Bornem.