shutterstock_43714942

Willemen gaat in zee met Avanade

MECHELEN – De Mechelse bouwgroep Willemen gaat in zee met Avanade voor een overkoepelend boekhoudsysteem.

Willemen Groep heeft de afgelopen jaren heel wat bedrijven overgenomen die allemaal bouw- en wegenbouwprojecten uitvoeren. Die bedrijven gebruikten tot nu toe elk hun eigen systemen, wat het moeilijker maakte om voor de volledige groep businessinzichten en financiële overzichten in real-time te verkrijgen. Daarom heeft Willemen besloten om over te schakelen op een gemeenschappelijk systeem.

“De bouwsector is traditioneel een late adopter op het gebied van technologie en infrastructuur”, zegt Bart Janssens, directeur Business Transformatie bij Willemen Groep. “We zien dat e-invoicing, het automatisch scannen en boeken van facturen en het digitaal ontvangen van leveringen van onderaannemers in de toekomst aan belang zullen winnen. We willen daarom nu investeren in een cloudoplossing die deze processen kan ondersteunen. Nieuwe technologie kan ook in de boekhouding grote evoluties teweegbrengen.”

“Voor bedrijven zoals Willemen Groep die op contract werken, zijn technologieën voor digitale transformatie van groot belang om projecten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen”, aldus Johann Corlemeijer, country manager van Avanade België.

Voordelen

Willemen Groep ondervindt dat het nieuwe ERP-platform interne fusies mogelijk maakt. Bart Janssens is enthousiast over de resultaten: “We zien nu al voordelen van de overstap naar cloud-ERP. Strategisch kunnen we sneller beslissingen nemen dankzij real-time business insights. We kunnen de financiële opvolging van projecten ook gemakkelijker structureren wat bijdraagt tot hun succes.”

“Daarnaast maakt het synergieën binnen de groep mogelijk. We gaan nu richting een systeem waarbij we als één bedrijf kunnen samenwerken aan projecten in plaats van als een verzameling van meerdere bedrijven.”