Internationale profielen – RoboJob

RoboJob zoekt technisch talent in buitenland

HEIST-OP-DEN-BERG – Groeibedrijf RoboJob is constant op zoek naar nieuw technisch talent, en trekt daarbij niet enkel Belgische werkzoekenden aan, maar ook steeds meer internationale werkkrachten.

In 2018 kwamen er bij de Belgische marktleider in CNC-automatisering meer dan 10 werknemers bij, en de zoektocht naar vers bloed neemt nu ook een internationale wending.

Ceo Helmut De Roovere:  “Meer dan 80% van onze systemen installeren we in het buitenland. Dat betekent dat onze installateurs en techniekers vaak moeten reizen, en dat is niet voor iedereen weggelegd.”

Omdat de zoektocht naar nieuwe werknemers ook bij RoboJob geen evidentie blijkt, gooit de robotspecialist het over een andere boeg: RoboJob gaat op zoek naar technisch talent in die landen waar het zijn robots gaat installeren. Ook internationale werkkrachten die zich in België gevestigd hebben, zijn welkom.

Skills en taal

“Bij ons werken heus niet alleen Belgen”, aldus De Roovere.  “We hebben ondertussen collega’s die afkomstig zijn uit Duitsland, Nederland, Polen, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.  Als ze over de juiste technische skills beschikken, mogen daar wat mij betreft zeker nog nationaliteiten bijkomen.”

Ook talenkennis blijkt een groot pluspunt. “We installeren onze machines bij klanten in Duitsland, Frankrijk, Spanje en nog heel wat andere landen.  Als Vlaming spreken we gelukkig een mondje van heel wat talen, maar dat is nog altijd niet hetzelfde als je moedertaal.  Wanneer we bij onze klanten kunnen binnenwandelen met een native speaker, neemt dat heel wat hindernissen weg.”