Fleuri 1

Bloemencreaties Fleuri kleuren dorpshart Puurs-Sint-Amands

PUURS-SINT-AMANDS – In het winkelhart van de gemeente Puurs-Sint-Amands zijn sinds kort bloemencreaties terug te vinden van eigen bodem. Fleuri uit Lippelo gooide al hoge ogen met zijn feeërieke stijl.

De cortenstaal bakken in het Puurse Dorpshart worden al jaren in een passend seizoenskleedje gestoken door de groendienst van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door lokale handelaars. Met de lente opendeurdagen in het vooruitzicht werden de lokale bloemenzaken en bloemisten gevraagd om een goed voorstel uit te werken voor de aankleding van de lente.

Positieve reacties

Uit die verschillende creatieve voorstellen kwam Fleuri uit Lippelo als meest geschikte partner voor dit seizoen naar voor. Het ontwerp voorziet erin dat de bloembakken ‘s avonds zacht verlicht worden in verschillende bewegende kleuren. Elke bloembak werd op een andere manier beplant en ingericht.

“Alles is gebaseerd op een feeërieke stijl”, zegt Gunther Wysmantel, mede-zaakvoerder van Fleuri. “Door toevoeging van LED-verlichting die geactiveerd wordt door beweging, krijg je echt een mooi plaatje. Dit zijn het soort creaties die we graag maken. De reacties van de mensen zijn enorm positief.”

Fleuri ontstond pas 1,5 jaar geleden, maar mocht intussen al meewerken aan heel wat projecten. “Mijn vrouw Erika Waumans richtte Fleuri op, ik zelf was tot voor kort actief als chef-kok bij Kaffee Mangée en Het Kasseibaantje maar ga nu ook mijn tanden kunnen zetten in onze eigen onderneming”, aldus Wysmantel. “Wij werken voornamelijk voor festivals en evenementen. Het is de bedoeling rustig te kunnen doorgroeien. Mogelijk wordt er volgend jaar al een personeelslid opgenomen.”