MECHELEN – COLOMAplus kreeg op 21 maart het bezoek van Ken Verschueren. De ex-chef van De Tuinkamer in Beerzel kwam er de leerlingen van het 6de jaar Hotel helpen bij het samenstellen en bereiden van het menu voor hun gastronomische avond.
Traditioneel organiseren de leerlingen van het huis van Gastronomie van COLOMAplus banketten ten voordele van hun studiereizen. Dit jaar trekt het 6de jaar Hotel naar West-Vlaanderen/ Brugge, 6 Restaurant-Koken en 7 Wereldgastronomie gaan naar Barcelona.
Om alles nog wat meer cachet te geven, werd topchef Ken Verschueren uitgenodigd. Verschueren opent dit jaar in het Mechelse Predikherenklooster Tinelle, een gastronomisch restaurant, en Bar Bib, een toegankelijk koffie- en lunchconcept.
Unieke kans
Met zijn eerdere ervaring als chef van De Tuinkamer in Beerzel vonden de begeleidende leraren Tinneke Quanjard en Christophe Misselyn hem de geknipte kandidaat om de leerlingen bij te staan in de voorbereiding voor hun gastronomische avond. “Dit is een unieke kans voor onze leerlingen om samen te werken met een topchef. Zij kunnen kennismaken met zijn frisse en vernieuwende manier van koken. Deze week kregen ze ook al de kans om met hem samen te werken op de Metro-nocturne waar ze in het “Mistery” restaurant mochten meedraaien.”
Ken Verschueren, wiens echtgenote Jenny Callens een oud-leerlinge is van de afdeling Restaurant en Keuken aan COLOMAplus, gaf met veel plezier zijn nieuwe visie op koken mee: “Ik vind het een eer om jongeren van COLOMAplus te mogen inspireren en te begeleiden. Zelf heb ik mogen ervaren dat dit een extra motivering kan zijn voor je verdere loopbaan. Daarom doe ik dit graag.”