homeslice

Starter van de Week: huiselijk genieten met Homeslice

MECHELEN – Sofie en Saartje zijn al jarenlang beste vriendinnen en huisgenoten, en zijn een paar maanden geleden samen begonnen met Homeslice, een kleinschalig catering- en eventstyling bedrijfje.

Homeslice is geen klassieke catering. Sofie en Saartje organiseren etentjes in hun eigen huiskamer, koken ook op locatie en zorgen desgewenst voor de aankleding van feestjes.

“We waren eigenlijk al vijf jaar van plan om een eigen zaak in bijberoep te starten, en in oktober 2018 hebben we eindelijk de sprong gewaagd”, vertellen de dames. “Na jaren bijsturen en doorspreken hebben we Homeslice opgericht: een kleinschalig catering-  en eventstyling bedrijfje, waarmee we naast onze fulltime jobs etentjes organiseren bij ons thuis, maar ook gaan koken op locatie voor allerlei feesten, babyborrels, communie, lentefeest… Ook de aankleding nemen we voor onze rekening.”

Etentjes thuis organiseren voor onbekenden, ligt niet meteen voor de hand. “We doen het thuis omdat mensen dan op een toegankelijke manier ons en ons concept leren kennen. Voor 30 euro per persoon geniet je van een lekker driegangenmenu in een gezellig kader. Voetjes onder tafel en de afwas is voor ons. Soms kennen niet alle gasten elkaar, en leren ze bij ons op een toffe manier nieuwe mensen kennen. We ontvangen gewoon heel graag gasten en leggen hen met plezier in de watten. Het voelt nooit echt als werken.”

Zowel Saartje als Sofie werkt nog wel voltijds in online marketing: Saartje bij Libelle Lekker en Sofie bij Veritas. “Dat maakt dat het soms wel wat puzzelen is qua organisatie, maar we doen het supergraag! We organiseren ook regelmatig brunches in combinatie met een creatieve workshop en willen in de toekomst nog veel meer gaan inzetten op het samenbrengen van mensen op leuke manieren. Met iets lekkers erbij natuurlijk!”