2019-03-19 – Ambrogio – Dode Hoek opleiding – Veilig op Weg-013

Ambrogio geeft kinderen dodehoektraining

MUIZEN – Transportbedrijf Ambrogio heeft de kinderen van basisschool Sint-Lambertus uit Muizen dodehoektraining gegeven op zijn bedrijfsterreinen.

De school en Ambrogio intermodal sloegen de handen in elkaar om de leerlingen te sensibiliseren rond de gevaren van de dode hoek.

De leerlingen van het vierde tot en met het zesde leerjaar kregen eerst theorieles op school en dan volgde de praktijkles op de terminal van Ambrogio nv. aan de Leuvensesteenweg 505 in Muizen. De leerlingen mochten daar zelf plaatsnemen in de cabine van een vrachtwagen.

Hilde Massart van Basisschool Sint-Lambertus Muizen: “We zijn blij dat Ambrogio nv volledig vrijwillig zijn vrachtwagens en enkele chauffeurs ter beschikking wilde stellen om onze leerlingen deze kans te bieden te ervaren wat een vrachtwagenchauffeur al dan niet kan zien in zijn cabine. We hopen dat deze sensibilisering bijdraagt aan een veiliger verkeersgedrag van onze leerlingen.”

Lucia Riccio van Ambrogio nv: “Ambrogio bestaat reeds 50 jaar en we werken nog steeds op de oorspronkelijke locatie. Toen het bedrijf zich in 1969 vestigde aan het rangeerstation in Muizen, was het hier erg kalm. Vandaag is dat wat anders. Het toenemende verkeer op de Leuvensesteenweg maakt dat ook onze aandacht voor de verkeersveiligheid is toegenomen.”

“De Sint-Lambertusschool (450 meter van de ingang van Ambrogio) bevindt zich op de hoek van een gevaarlijk kruispunt waar onze vrachtwagens (en die van onze buur Ivarem) langs moeten. Het lijkt ons dan ook geen overbodige luxe dat de kinderen vanaf het 4de leerjaar eens ervaren wat de vrachtwagenchauffeur meemaakt als hij in die hoge cabine zit. Wat ziet hij en vooral: wat ziet hij niet? Wat kan de zwakke weggebruiker doen om zich veilig door het verkeer te bewegen?”

Ambrogio geeft de infosessie in samenwerking met WABCO, een technologiebedrijf dat een leidende rol speelt in veiligheid, efficiëntie en connectiviteit van voertuigen, en de Riverside Academy, die veiligheidsadvies geven voor de transportsector. “Dit is onze manier om een steentje bij te dragen aan een veiligere omgeving”, aldus Lucia Riccio.