Wim Vertommen Den Overkant en Benny Cuypers BelOrta

Eerste Coeur de Boeuf-tomaten bij BelOrta

SINT-KATELIJNE-WAVER – Bij veiling BelOrta is het nieuwe tomatenseizoen van start gegaan met de verkoop van de eerste Coeur de Boeuf-tomaten van het jaar. Ze werden aangevoerd door Wim en Katrien Vertommen van tuinbouwbedrijf Den Overkant uit Sint-Katelijne-Waver en gekocht door Euro Gijbels en Michiels Frans & Zonen.

BelOrta is één van de pioniers in Coeur de Boeuf en heeft ondertussen reeds meer dan 10 jaar ervaring in het telen en verhandelen ervan. Hierdoor kan BelOrta zijn product perfect afstemmen op de eisen van zijn klanten.

Coeur de Boeuf betekent letterlijk ossenhart en verwijst naar de unieke vorm van de vrucht. Typisch aan deze tomaat is dat ze van binnenuit naar buiten rijpt, wat betekent dat een perfect rijpe tomaat van buitenaf nog groen kan zijn. Doordat de Coeur de Boeuf op kleur geoogst wordt naar wens van de klant, is deze unieke tomaat niet alleen in het binnenland maar ook in het buitenland enorm populair.

Vorig seizoen werd bij BelOrta meer dan 3 miljoen kilogram Coeur de Boeuf aangevoerd. Dit seizoen verwacht de veiling een vergelijkbaar aantal. BelOrta biedt Coeur de Boeuf aan in verschillende groepsverpakkingen, gaande van 1,5 tot 7 kilogram, maar ook kleinverpakking is mogelijk.