WarmWelkom

Mechelen telt af naar Warm Welkom Weekend

MECHELEN – Van 15 tot en met 17 maart organiseert vzw Mechelen MeeMaken voor de vijfde keer het Warm Welkom Weekend. Naar goede gewoonte pakt de organisatie dan uit met originele randanimatie. Die komt er dit keer in de vorm van happy betogingen.

Tijdens het Warm Welkom Weekend stellen handelaars hun nieuwe collecties voor en leggen ze hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje. Organisator vzw Mechelen MeeMaken verrast met originele randanimatie in de straten. Met vijf verschillende catwalks op zondag bijvoorbeeld. Shoppers vinden die verspreid over de stad en kunnen er de collecties live bewonderen.

Op zaterdag wordt dan weer uitgepakt met een happy betoging. Een joelende bende zal dan door de stad trekken met tal van spandoeken. Dit doen ze als steun voor de lokale (klein)handel.

Geert Milis, voorzitter Mechelen MeeMaken vzw: “Dit is een ludieke actie. Enerzijds hangen we ons wagentje aan het debat over het klimaat dat nu volop woedt. Anderzijds vragen we meer aandacht voor de lokale handelaar.  Een optocht met een knipoog en met een positieve boodschap dus.”