Women After Work

Willebroek organiseert eerste Women After Work

WILLEBROEK – Tijdens Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart krijgen de vrouwenrechten wereldwijd extra aandacht. De gemeente Willebroek organiseert voor het eerst Women After Work met hapjes, drankjes, gratis workshops, een infomarkt en comedy door Veerle Malschaert.

Op 8 maart 1908 legden vrouwen in de textielindustrie in New York voor het eerst het werk neer. Ze eisten een werkdag van acht uren, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht voor de vrouwen. Deze staking betekende het begin van emancipatie van vrouwen en strijd tegen vrouwendiscriminatie. Sindsdien staan op 8 maart op vele plaatsen in de wereld elk jaar opnieuw de vrouwenrechten centraal.

Weg met de clichés

Ook Willebroek staat die dag in het teken van de vrouw (en haar gezin), tijdens een After Work drink in de bibliotheek. Vanaf 17 uur kunnen bezoekers deelnemen aan gratis workshops, zoals natuurlijke schoonheidsproducten leren maken en genieten van een heerlijke massage. Om 18.30 uur stelt Vormingplus – regio Mechelen het project Moeders en dochters van Willebroek voor.

Om 20.00 uur nemen schepenen Murat Öner en Maaike Bradt het woord, waarna comédienne Veerle Malschaert het beste van zichzelf geeft in haar one woman comedy show ‘Weg met de clichés!’.

Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is voor sommige activiteiten verplicht. Zo is het comedyoptreden reeds volzet.