Broothaerts Keukens & Maatkasten Broothaerts Keukens & Maatkasten stelde zopas zijn nieuwe etalage voor

Derde generatie keukenspecialist zet in op meer beleving

LONDERZEEL – Broothaerts Keukens & Maatkasten uit Londerzeel investeert in de toekomst. Begin dit jaar zijn de werken gestart voor de uitbreiding van de toonzaal aan Topmolen. Bij de start van Batibouw is bovendien de nieuwe etalage onthuld in de Stationsstraat.

Broothaerts Keukens & Maatkasten groeit snel. Terwijl in 2016 nog fors werd geïnvesteerd in computergestuurde machines en een ergonomische werkruimte voor het eigen atelier, wordt vanaf dit jaar de toonzaal onder handen genomen.

Ivan Broothaerts, die in 2011 het familiebedrijf vervoegde: “Dit project omvat een verdubbeling van onze toonzaal in oppervlakte. We zullen een ruimte creëren waarin we kookdemo’s en presentaties kunnen geven. Zo bevorderen we de beleving voor de klant.”

Zomer 2020

Bouwbedrijf Van Buggenhout uit Ramsdonk hoopt de vernieuwde toonzaal te kunnen opleveren tegen de zomer van 2020. In het project, dat uitgetekend werd door de Londerzeelse architect Arne Segers, zijn tevens een viertal gezinswoningen voorzien en één grote kantoorruimte voor verhuur.

Ook de etalage in de Stationsstraat kreeg intussen een facelift. “In dit pand, dat niet toegankelijk is, tonen we de mensen wat we voor hen allemaal kunnen betekenen voor hun woninginrichting”, vertelt Broothaerts. “Het betreft een volledige vernieuwing van het interieur: keuken, dressing, bureauhoek, wandkast, tv meubel en haardmeubel. We proberen dit om de drie jaar te doen, zodat we de nieuwste trends kunnen laten zien.”

Derde generatie

Sinds 1994 staan Hans Broothaerts en zijn vrouw Lieve Van den Eynde aan het hoofd van de keukenzaak uit Londerzeel. Zij zijn al de derde generatie, want het was Hendrik Broothaerts die jaren geleden een meubelwinkel oprichtte in deelgemeente Sint-Jozef nadat hij de nodige ervaring had opgedaan in meubelstad Mechelen.

Keukens Broothaerts werd een begrip in de streek. De keukenspecialist geeft werk aan 13 mensen.