MECHELEN – Ook dit jaar komen de beste restaurants van Mechelen en omstreken samen tijdens Mechelen Culinair. Het gastronomische event kondigt, na een succesvolle editie op de Lamotsite vorig jaar, een vervolg aan.
Mechelse foodies mogen 25 en 26 mei in hun agenda noteren, want dan vindt de tweede editie van Mechelen Culinair plaats. Die staat dan in het teken van de Bourgondische periode. Zo zal niet alleen de look en feel van het event een Bourgondisch kantje hebben, maar zullen ook enkele chefs één of twee gerechtjes creëren op basis van deze periode.
“We verhuizen dan ook naar een andere locatie. Na een eerste topeditie aan de Lamotsite, kiezen we nu resoluut de binnenkoer van het stadhuis met de aansluitende Keldermanszaal. Hier zijn nog architecturale elementen terug te vinden van de Bourgondische periode”, zeggen organisatoren Nicolas Hermans en Jan en Seppe Van Den Broeck.
Enthousiasme
De deelnemende restaurants uit Mechelen en omstreken worden de komende weken één voor één aangekondigd door Mechelen Culinair. Zij zullen eind mei de Mechelaar opnieuw laten ontdekken wat er in en rond de Dijlestad op culinair vlak leeft.
“Want qua horecagebeuren lopen we achter op andere steden. Met dit event zetten we een inhaalbeweging in”, klinkt het. “De reacties van de restaurants zijn alvast laaiend enthousiast. We kunnen al vertellen dat we opnieuw enkele vertrouwde gezichten van vorig jaar mogen verwelkomen, net als een paar nieuwe namen.”