fotoshoot coververhaal ondernemers-roel dockx, brenda boons en tom laveren-foto joren de weerdt

Nieuwe gedelegeerd bestuurder voor Voka Mechelen-Kempen

MECHELEN – Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen heeft Tom Laveren aangesteld als nieuwe gedelegeerd bestuurder. De 42-jarige man uit Putte wil vooral de lokale werking verder uitbouwen om zo meer ondernemers te bereiken.

Eind vorig jaar besliste de raad van bestuur van Voka Mechelen-Kempen om de samenwerking met gedelegeerd bestuurder Renilde Craps te beëindigen. Sindsdien neemt het directiecomité de dagelijkse werking over. Nu neemt Tom Laveren die positie over. Eerder was hij directeur Diensten bij de werkgeversorganisatie.

“Een nog betere service voorzien en een échte meerwaarde zijn voor jouw onderneming. Zo kan je onze nieuwe aanpak het best samenvatten”, zegt Tom Laveren. “We gaan er de komende dagen en weken nog voldoende over communiceren, maar de doelstelling is zeker om meer leden de meerwaarde van Voka te laten ervaren. Vandaag maakt zo’n 50 procent actief gebruik van ons pakket aan diensten. Dat cijfer willen we opkrikken.”

Ervaring en kennis

Tom Laveren zal aanwezig zijn op de vergaderingen van alle Lokale Ondernemersnetwerken (LON’s) en trekt ook naar alle stakeholders om de nieuwe werking toe te lichten en te luisteren wat er leeft in elke subregio. “Als voormalig directeur Diensten heb ik de voorbije maanden al heel wat noden van ondernemers opgevangen. Die ervaring en kennis komt nu heel goed van pas in mijn nieuwe functie.”