Cardiolounge_Imeldaziekenhuis_2

Imeldaziekenhuis opent Cardiolounge

BONHEIDEN – De afdeling Hart- en Vaatziekten (HAVA 1) van het Imeldaziekenhuis heeft een nieuwe Cardiolounge. Het gaat om een uniek concept waarbij cardiovasculaire patiënten die een korte ingreep ondergaan, worden opgevangen in een gezellige en trendy lounge.

Twee klassieke ziekenhuiskamers werden omgebouwd tot een huiselijke omgeving met zetels, eetruimte en salon. In de Cardiolounge kunnen er dagelijks 10 patiënten worden opgevangen. Specifiek worden er patiënten opgevangen voor hartcatheterisaties. Daarnaast kunnen er ook patiënten terecht voor een poortcatheter, pacemakervervanging, infuustoedieningen van korte duur, nier- en contrastvoorbereidingen, enzoverder.

Het voordeel van de Cardiolounge is dat patiënten die niet in bed moeten blijven, zich nu in een gezellige ruimte comfortabel kunnen voorbereiden op hun ingreep. Nadien worden ze er ook opgevolgd en kunnen ze er rustig een hapje eten of iets drinken totdat ze ontslagen worden.

Luc Billen, hoofdverpleegkundige HAVA 1: “We maakten de denkoefening: waarom patiënten nog langer in bed laten liggen en vervoeren als dit in principe niet nodig is? In de Cardiolounge kunnen we hen meer comfort en persoonlijke zorg bieden.”