.Idylla

Biocartis plaatst 1.000ste Idylla Instrument

MECHELEN – Biotechbedrijf Biocartis heeft zijn 1.000ste Idylla(TM) instrument geplaatst. Dat gebeurde bij het Diagnostic Medicine Institute van Geisinger in de VS. 

Het Geisinger Medical Center in Danville (in de Amerikaanse staat Pennsylvania) is één van de belangrijkste ziekenhuizen in de Geisinger groep die 13 ziekenhuiscampussen, twee onderzoekscentra en bijna 30 specialiteiten overkoepelt. De groep heeft ook een geavanceerd kankerinstituut in de staten Pennsylvania en New Jersey.

Yi Ding, M.D., Ph.D., System en Core Lab Director, Diagnostic Medicine Institute van Geisinger: “Oncologie is één van de belangrijkste specialisatiegebieden voor Geisinger, en het Diagnostic Medicine Institute van Geisinger is een leider in gepersonaliseerde geneeskunde. We zijn enthousiast om de Idylla(TM) technologie te gebruiken gezien deze snel en makkelijk is en zeer accurate resultaten levert.”

Idylla is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time systeem dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal met focus op oncologie.

Herman Verrelst, CEO Biocartis, gaf volgende reactie: “We zijn erg trots dat we ons 1.000ste Idylla(TM) instrument bij Geisinger konden plaatsen, één van de toonaangevende oncologiepraktijken in de VS en een belangrijke business partner voor Biocartis in de toekomst. Het behalen van de mijlpaal van 1.000 geplaatste instrumenten is een belangrijke gebeurtenis in de wereldwijde commerciële uitrol van het Idylla(TM) platform en versterkt verder onze positie in gesprekken rond partnerships.”