Mechelen-759×500

Regionaal aannemerscollectief zoekt vakmensen

MECHELEN – Igemo, de stad Mechelen, Bouwunie en de Confederatie Bouw zijn op zoek naar aannemers om klimaatvriendelijke renovatiewerken uit te voeren in Mechelse woningen. “We willen zo veel mogelijk betrouwbare vakmensen samenbrengen in een aannemerscollectief. Zo kunnen we burgers met renovatieplannen nog beter ondersteunen”, klinkt het bij de stad.

In het arrondissement Mechelen worden heel wat inwoners begeleid bij het energiezuinig renoveren van hun woning. Maar na een renovatie-advies aan huis of thermografische scan met financieel advies valt het traject vaak stil. “Niet elke burger is een doe-het-zelver en veel mensen hebben moeite met het vinden van een betrouwbare aannemer om de beoogde werken uit te voeren. Daar wil de stad Mechelen samen met Igemo een handje in helpen”, legt Mechels schepen Marina De Bie uit.

De stad Mechelen, IGEMO, Bouwunie en Confederatie Bouw roepen aannemers uit het arrondissement Mechelen op om zich aan te melden voor het aannemerscollectief. “Een aannemerscollectief is niet alleen voor burgers erg handig, maar ook voor aannemers interessant. We verwachten bijvoorbeeld dat elke opgemaakte offerte een klant zal opleveren. Nu moeten aannemers vaak werk steken in offertes die nergens toe leiden”, aldus Igemo.

Collectief van betrouwbare aannemers

Concreet wordt een collectief van betrouwbare aannemers opgesteld waar particulieren naar doorverwezen worden. Die groep kan bestaan uit zeer diverse vaklui. Het gaat om klimaatvriendelijke renovatiewerken zoals isolatiewerken, dakrenovatie, vernieuwen van het buitenschrijnwerk, aanpassing van de verwarmingsinstallatie, leggen van zonnepanelen, enzovoort.

Na een renovatie-advies op maat wordt een lijst met lokale en/of regionale aannemers doorgegeven aan de burger. De lijst komt niet online, maar wordt ingezet als hulpmiddel voor de renovatiebegeleiders van Mechelen Klimaatneutraal en Igemo.

Geïnteresseerde aannemers zijn welkom op de infomomenten op 12 maart in Heffen en op 14 maart in Hombeek.