Laadpaal Willebroek

Extra laadpalen voor elektrische wagens in Willebroek

WILLEBROEK – Nog dit voorjaar plaatst de gemeente Willebroek twee nieuwe laadpalen voor elektrische voertuigen. Een eerste laadpaal komt op de parking van de sporthal in Tisselt, een ander aan de kerk van Heindonk.

In 2017 nam de gemeente Willebroek de eerste drie publieke laadpalen in gebruik. In 2018 volgden nog twee locaties. Tegen 2020 zullen er in totaal elf publieke laadpalen op het Willebroekse grondgebied staan.

Schepen van mobiliteit Luc Spiessens: “Bestuurders die elektrisch rijden laden hun voertuig meestal thuis op. De publieke laadpalen zijn hierbij een belangrijke aanvulling. Ze zijn vooral nuttig om de wagen onderweg te kunnen laden en zo langere afstanden te overbruggen.”

Uit de gegevens van de operatoren blijkt dat elektrisch rijden in Willebroek in de lift zit. “De huidige Willebroekse laadpalen zijn inmiddels al goed voor 185 laadbeurten door 51 verschillende gebruikers. Willebroek gelooft in duurzame mobiliteit: met deze nieuwe palen breiden we het netwerk verder uit naar twee deelgemeentes om ook daar elektrisch rijden aantrekkelijker en eenvoudiger te maken.”

De huidige Willebroekse laadpalen zijn te vinden aan Parking Watertoren, Groene Laan, Station, Industriestraat (site De Naeyer) en Sasplein Klein-Willebroek. De laadpalen in de Kotterlaan in Tisselt en de Beenhouwersstraat in Heindonk zullen actief zijn vanaf de tweede helft van maart.