Fedrus International

Herstructurering bij Puurse Fedrus International

PUURS-SINT-AMANDS – Bij de leverancier van dak- en gevelmateriaal Fedrus International zijn 103 banen in gevaar. De Belgische groep uit Puurs-Sint-Amands stopt de productie en logistieke activiteiten op verschillende locaties.

Na een maandenlange doorgedreven analyse van alle operationele activiteiten van het bedrijf kondigt Fedrus International haar intentie aan om de productie, de logistiek, de verkoop en de ondersteunende diensten tegen 2021 te transformeren. “Door onze jarenlange sterke groei en door een aantal kort op elkaar volgende overnames zijn we genoodzaakt onze organisatie aan te passen, zodat we succesvol kunnen blijven opereren in een steeds competitievere markt en zo de beste partner worden voor dak- en gevelprofessionals in Europa”, zegt Mark Vandecruys, Executive Chairman Fedrus International.

103 banen bedreigd

Deze intentie tot transformatie heeft een potentiële impact op de 253 van de 1.550 medewerkers wereldwijd, en dit in de periode 2019-2021. Als deze intentie doorgevoerd wordt, zou dat in België een impact kunnen hebben op de jobinhoud, plaats van tewerkstelling of voortbestaan van 103 functies.

In Vilvoorde, Kampenhout en Manage zou de productie stoppen omdat die productie van zinkbewerking naar gespecialiseerde regionale centra in Frankrijk, Duitsland en Slovakije zou gaan. In Puurs, Kampenhout, Vilvoorde en Deinze zijn de logistieke activiteiten bedreigd. Er komt één centraal logistiek depot, waarschijnlijk in de grotere regio van het Noord-Franse Auby, in de regio van Rijsel en Lens.

Het bedrijf start het sociaal overleg op om het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Het bedrijf wil werknemers begeleiden naar een andere functie of locatie in het bedrijf, of naar een job buiten het bedrijf. Het bedrijf zegt ook te mikken op een honderdtal extra jobs. In 2017 nam Fedrus International nog zeven zinkfabrieken van Umicore over.