paprika 2019 BelOrta

BelOrta veilt eerste groene paprika’s van 2019

SINT-KATELIJNE-WAVER/DUFFEL  – Bij veiling BelOrta zijn de eerste groene paprika’s van 2019 geveild. Producent Lentsche Heyde uit Duffel leverde de eerste lading groene paprika’s van eigen bodem aan. Ze werden aangekocht door Vanderpooten – Anckaert.

De primeurverkoop van de groene paprika loopt traditioneel enkele weken voorop op de rode, gele en oranje paprika’s. Volgens BelOrta zullen de rode en gele variant vanaf de tweede helft van maart te koop zijn.

In 2018 werd bij BelOrta 2,8 miljoen kilogram groene paprika’s aangevoerd. Het ingenomen landbouwareaal voor groene en gele paprika’s daalt volgens de veiling tegenover vorig jaar, terwijl het areaal van de rode paprika gelijk blijft. De verschillende paprikavariëteiten blijven niettemin één van de topproducten van BelOrta.

Naast de standaardvarianten paprika’s biedt BelOrta ook een uitgebreid gamma aan specialiteiten, elk met hun eigen unieke eigenschappen, aan. Zo zijn er onder andere de Sweet Palermo, met een rijke zoete smaak, en de babypaprika, de gezonde mini-snack. De Jalapeño, Piccantina en Habanero gaan de pikante toer op. BelOrta heeft ook een assortiment biologisch geteelde paprika’s, die eveneens over een paar weken terug beschikbaar zullen zijn.