Rydoo

Rydoo vergemakkelijkt btw-teruggave in het buitenland

MECHELEN – Rydoo slaat de handen in elkaar met VAT IT, wereldwijd de grootste speler inzake terugvordering van btw. Via die samenwerking wil het Mechelse reis- en onkostenbeheerplatform de btw-teruggave voor bedrijven in Europa en daarbuiten vergemakkelijken.

Meer dan 1 op 5 bedrijven heeft het moeilijk om btw op onkosten terug te vorderen. Omslachtige terugbetalingsprocedures in 30 verschillende Europese rechtsgebieden liggen daarvoor aan de basis. Een recent onderzoek naar de btw-kloof in de EU, uitgevoerd door de Europese Commissie, toont zelfs aan dat bedrijven wereldwijd zo’n 17 miljard euro aan teruggevorderde btw mislopen. Om dat te voorkomen, klopt Rydoo aan bij VAT IT.

De combinatie van Rydoo’s uitgavenbeheersysteem met de inningstool van VAT IT maakt het voor grote en middelgrote bedrijven mogelijk om met één muisklik hun btw terug te vorderen. De verwerkingskosten van een organisatie verlagen zo met 87 procent.

Wim Derkinderen, cco van Rydoo: “Rydoo is gericht op innovatie en wil zijn klanten de beste oplossingen bieden. Wij streven ernaar om de volledige waardeketen voor uitgavenbeheer te vereenvoudigen. De samenwerking met VAT IT stelt organisaties in staat om tijd en geld uit te sparen, zodat de medewerkers zich kunnen toeleggen op wat echt belangrijk is.”