hotel AZ Sint-Maarten

Mechelen krijgt extra hotel

MECHELEN – Voormalig ziekenhuis in de Leopoldstraat wordt gesloopt en herontwikkeld tot een nieuwe woonwijk. Op de site komt ook een hotel, kantoren, handelszaken, nieuw plein én een nieuw buurtpark.

Meer dan 300 patiënten van het vroegere AZ Sint-Maarten ziekenhuis in Mechelen verhuisden in oktober van het vroegere AZ Sint-Maarten ziekenhuis in Mechelen naar de nieuwe campus aan de R6. De voormalige ziekenhuissite in de Mechelse Leopoldstraat maakt plaats voor een nieuwe woonwijk van 89 woningen met 64 appartementen, 18 woningen en 7 penthouses.

“Samen met de stad Mechelen zijn we op zoek gegaan naar de juiste invulling van de site. En daar staat kwaliteit en leefbaarheid centraal. Daarom hebben we gekozen voor een ideale mix tussen wonen, werken en winkelen”, zegt Thomas Bijnens, communicatiemanager DMI Vastgoed.

Naast de nieuwe woningen komen er op de site ook een hotel, kantoren en handelsruimtes, in totaal goed voor 4.900 m² aan commerciële invulling. Onder het hele bouwproject worden ook 200 ondergrondse parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers voorzien.

DMI Vastgoed stelt de plannen woensdag voor het eerst aan de buurt voor tijdens een infomarkt. In het najaar start DMI Vastgoed met de afbraak van de huidige gebouwen en de verkoop. In het voorjaar van 2020 starten dan de eerste bouwwerken. De ontwikkelaar bekijkt bovendien de mogelijkheden om de leegstaande ruimtes voor de sloop een tijdelijke, creatieve invulling te geven.