galapagos-759×500

Galapagos gaat in zee met Duitse Evotec

MECHELEN – Het Duitse Evotec gaat wereldwijd samenwerken met Galapagos aan een onderzoekspiste voor fibrose, het zogenaamde zwellen van bindweefsel in het lichaam, en andere indicaties. Het Mechelse biotechbedrijf sloot inzake fibrose eerder ook een deal met het Canadese Fibrocor Therapeutics.

Het onderzoeksprogramma naar kleine moleculen voor de behandeling van fibrotische ziekten van de lever en andere organen zit momenteel in de preklinische fase.

Galapagos verwerft de wereldwijde commercialisatierechten, waarvoor Evotec een licentievergoeding ontvangt. Galapagos is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het programma en zal daarnaast toegang krijgen tot specifieke technologie van Evotec om de laatste stappen in de preklinische ontwikkeling te ondersteunen.

“Volgend op de deal met Fibrocor die begin januari aangekondigd werd, onderstreept de samenwerking met Evotec nogmaals onze toewijding om onze franchise in fibrose uit te breiden”, zegt dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer bij Galapagos. “Wij hebben veel respect voor de wetenschappelijke know-how van Evotec, en kijken dan ook erg uit naar de samenwerking met het team.”