Fietsinitiatieven Mechelen

Mechelen geeft fietsleveringen extra boost

MECHELEN – Mechelen wil een echte fietsstad worden en wil ook zijn Mechelse ondernemers aanzetten om meer de fiets te gebruiken. Daarom publiceert de stad een subsidiereglement voor fietsleveringen.

De stad Mechelen lanceert een nieuwe oproep bij Mechelse ondernemers die per fiets leveren of overwegen om per fiets te leveren. Zij kunnen een subsidie aanvragen.

De stad wil zo Mechelse ondernemers inspireren en ondersteunen om acties te ondernemen om mee te werken aan een duurzame stadsdistributie met focus op fietslogistiek. De acties moeten het draagvlak voor en bekendheid van fietslogistiek mee vergroten, bijdragen aan het verduurzamen van stadsdistributie door producten te leveren per fiets in plaats van met een gemotoriseerd voertuig, en bijdragen aan het verduurzamen van personenmobiliteit onder de vorm van een taxidienst per fiets.

Mechelse ondernemers die per fiets leveren of dat overwegen te doen, kunnen uiterlijk 1 maart 2019 een aanvraag indienen. Projecten kunnen maximaal 5.000 euro ontvangen uit het voorziene totaalbudget van 20.000 euro. De subsidie mag maximaal 50% van de kosten dekken.