Luc Bleeckx

Kapper wordt cafébaas in Sint-Katelijne-Waver

SINT-KATELIJNE-WAVER – 30 jaar lang had Luc Bleeckx de kappersschaar vast bij Hairstyling Luc in Aartselaar. Maar eind december 2018 heeft hij de laatste klant geknipt. Sinds 1 februari doet hij iedere dag de deuren van café Onder de Toren in Sint-Katelijne-Waver weer open.

Na 30 jaar Hairstyling Luc, dat op 1 februari 1989 de deuren opende in Aartselaar, kiest Luc Bleeckx voor een heuse carrièreswitch.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn kapperscarrière, omdat ik altijd graag kapper ben geweest. De mensen gingen meestal toch tevreden buiten, want ze kwamen terug naar ons ondanks dat er in Aartselaar toch 17 kapsalons zijn”, blikt Luc Bleeckx tevreden terug. “Je moet ook in schoonheid eindigen, vind ik, en niet als een oude kapper waar af en toe nog maar een klant over de vloer komt.”

Bruin volkscafé

Exact 30 jaar na de opening van Hairstyling Luc stond Luc Bleeckx op vrijdag 1 februari achter de toog van café Onder de Toren in Sint-Katelijne-Waver. “Het is een simpel dorpscafé op het marktplein van Sint-Katelijne-Waver. Het is recht tegenover de kerk gelegen, waarschijnlijk komt daar ook de naam Onder de Toren vandaan.”

Het is voor Luc Bleeckx, die vlakbij woont, een terugkeer. “Vijf jaar geleden heb ik het café overgenomen en 2,5 jaar gecombineerd met de kapperszaak, maar dat was niet houdbaar. Nu heb ik een keuze gemaakt. We gaan er werken met vier vaste medewerkers, mijn vrouw en ik. Alle andere personeelsleden worden opgevuld met gelegenheidswerkers.”