faillissementen rechtbank

Faillissementen in Mechelse regio blijven stabiel in januari

MECHELEN – In januari 2019 gingen 911 bedrijven failliet in België, een daling van 8,3% in vergelijking met januari 2018. In Vlaanderen stijgt het aantal faillissementen echter met 5,6%. Dat blijkt uit de Graydon Barometer Faillissementen. Ondanks een status quo in arrondissement Mechelen kent de provincie Antwerpen de sterkste faillissementenstijging van alle provincies.

Bij Graydon zien ze duidelijke regionale verschillen. Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon: “Met betrekking tot de afgelopen maand januari én in vergelijking met de maanden januari van de vorige jaren zien wij een verhoging van het aantal faillissementen binnen het Vlaams Gewest en een duidelijke daling van het aantal faillissementen binnen het Waals Gewest “

Status quo in Mechelse regio

Het aantal faillissementen in het Vlaams Gewest bedraagt in januari 2019 470, een toename van +5,6% in vergelijking met januari 2018 toen er 445 faillissementen werden uitgesproken.

De provincie Antwerpen laat nog een sterkere stijging opmeten. 134 faillissementen in januari 2019 tegenover 109 een jaar eerder betekent een stijging van +22,94%. Daarmee zorgt de provincie Antwerpen voor de sterkste stijging van alle Belgische provincies.

Die sterke stijging is alvast niet de schuld van het arrondissement Mechelen. Er werden slechts 12 bedrijven failliet verklaard in januari 2019, dat zijn er exact evenveel als in januari 2018.