Nipro_Gebouw

Nipro maakt kans op trofee van FIT

MECHELEN – Het Japanse bedrijf Nipro, dat vorig jaar zijn nieuwe Europese hoofdzetel in gebruik nam in Mechelen, is één van de vier kanshebbers op de Foreign Investment of the Year Trophy. Met die trofee wil Vlaanderen buitenlandse investeerders eren.

Het is al het zevende jaar op rij dat Flanders Investment & Trade (FIT) buitenlandse bedrijven met opvallende investeringsprojecten in Vlaanderen in de kijker zet.

Vier buitenlandse bedrijven zijn genomineerd voor de Foreign Investment of the Year Trophy: Borealis (Oostenrijk), CPMC (China), Mainfreight (Nieuw-Zeeland) en Nipro (Japan). De winnaar wordt bekendgemaakt op het Foreign Investment Trophy-evenement, op 18 maart in het Gateway Office van Deloitte op Brussels Airport.

Nipro, Japanse specialist in farmaceutica en medische technologie, dankt zijn nominatie aan een tweeledige investering in Vlaanderen: de bouw van een vernieuwde Europese hoofdzetel en een eerste buitenlands training- en onderzoekscentrum, beide in Mechelen. Daarmee investeerde het bedrijf maar liefst 24 miljoen euro in Vlaanderen. Bovendien mikt Nipro op een jaarlijkse toename met 10% van het lokale medewerkersbestand.

Motor van Vlaamse economie

Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade: “Buitenlandse investeringen zijn een essentiële motor van de Vlaamse economie. Niet alleen creëren ze extra jobs, ze introduceren ook nieuwe expertise in onze bedrijfswereld en vertegenwoordigen maar liefst 54% van de toegevoegde waarde in onze economie. Met de Foreign Investment Trophy onderstrepen we het belang van buitenlandse investeerders voor Vlaanderen. Het evenement is een blijk van erkenning en waardering voor hun engagement.”

Ook u kunt er mee voor zorgen dat Nipro de trofee wint door te stemmen op www.foreigninvestmenttrophy.be. Het bedrijf met het meeste aantal stemmen na 3 stemrondes – van het online publiek, een professionele jury en de aanwezigen tijdens de uitreiking – mag de prestigieuze trofee mee naar huis nemen.