AZ Rivierenland

AZ Rivierenland stelt nieuwe identiteit voor

BORNEM/RUMST/WILLEBROEK – Tijdens haar personeelsfeest stelde AZ Rivierenland zopas haar nieuwe identiteit voor. Het ziekenhuis verenigt AZ Heilige Familie in Rumst en de Sint-Jozefkliniek in Bornem en Willebroek.

Sinds 1 januari 2018 werken het AZ Heilige Familie en de Sint-Jozefkliniek al samen onder één juridische structuur. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de eenmaking van de administratieve processen, de loon- en arbeidsvoorwaarden en het financieel beheer.

De fusie is nu bijna voltooid. Voortaan komt AZ Rivierenland met één naam naar buiten. Daarbij wil het ook één en dezelfde identiteit en cultuur uitstralen. Die nieuwe identiteit is visueel vertaald in een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, op het eerste gezamenlijke personeelsfeest van 18 januari in primeur bekend gemaakt aan alle medewerkers. Voor de gebruiker zullen de eerste concrete veranderingen merkbaar zijn vanaf begin februari.

Behoud tewerkstelling
De campussen Rumst en Bornem blijven instaan voor acute zorg met elk een dienst spoedgevallen en een dienst intensieve zorg. De campus Willebroek blijft een volwaardig dagziekenhuis voor chirurgie, inwendige geneeskunde en geriatrie. De behandeling van de patiënten met een beroerte wordt gecentraliseerd in Rumst. De kraamafdeling wordt gecentraliseerd in Bornem, maar tegelijk breiden de consultaties gynaecologie, verloskunde en pediatrie uit in alle campussen.

De drie campussen vertegenwoordigen samen 1250 werknemers en 220 artsen. Die tewerkstelling wordt behouden. AZ Rivierenland garandeert verder ook investeringen in de nieuwste technologie en infrastructuur.