DSC_0049 Katelijne Duron met haar 4 zonen Jakob, Kamiel, Korneel en Servaas.

Starter van de Week: Mamaboost

HOFSTADE – In 2018 gaf Katelijne Duron een nieuwe wending aan haar carrière. Als trotse moeder van 4 jongens schoolde ze zich de voorbije jaren om naar zelfstandig coach, trainer en consultant. Met ‘Mamaboost’ wil ze hulp bieden aan mama’s voor wie de roze wolk ver weg lijkt.

“Mamaboost is gegroeid vanuit mijn persoonlijke ervaring met het moederschap en de daarbij horende uitdagingen”, doet Duron haar verhaal. “Bij de geboorte van mijn eerste zoontje was ik bijvoorbeeld helemaal niet zo gelukkig als ik op voorhand had gedacht. Alles was opeens grijs en ik voelde me écht niet in mijn nopjes. De stap naar de huisarts was te groot, dus nam ik maar een testje ‘postpartum depressie’ op het internet. Dit bleek het ook niet te zijn. Ik had het moeilijk en had nood aan iemand die me kon helpen, maar mama coaching was me toen nog onbekend.”

Haar derde zwangerschap gaf het leven aan een tweeling, waardoor Duron opnieuw op zoek ging naar laagdrempelige hulp. “Een jaartje na de geboorte van onze tweeling ben ik dan toch eindelijk in coaching gegaan. Een echte openbaring, het heeft me bovendien mijn passie en missie duidelijk gemaakt: ik wou mama’s helpen, laagdrempelige hulp bieden aan mama’s waarvoor de bewuste roze wolk niet bestaat.”

Mentale luik
Omdat ze wel 10 jaar werkervaring had met persoonlijke begeleiding in de bedrijfswereld, maar niet specifiek voor mama’s, volgde Duron een diepgaand tweejarig coaching programma. In april 2018 was ze klaar om Mamaboost op te starten, 6 maanden later bleek haar coachingpraktijk al zo’n succes dat ze besliste haar job op te zeggen en zich voltijds te gaan bezighouden met Mamaboost.

“Ik mocht al heel wat positieve reacties ontvangen”, zegt Duron. “Er bestaat zoveel hulp voor mama’s, gaande van vroedvrouw over kinesist tot dokter. Maar het mentale luik wordt nog al te vaak vergeten. Dat gat wil ik met Mamaboost graag opvullen. Mama’s kunnen hier onder meer terecht voor moeilijkheden tijdens de zwangerschap en na de geboorte, zoals angst, slapeloosheid en neerslachtigheid. Of wanneer het moeilijk is de balans te vinden tussen werk, wonen, leren, gezondheid, zelfzorg en sociale relaties.”

Lezingen
Mamaboost probeert aan al die gevoelens een antwoord te bieden door duidelijkheid, structuur en bewustzijnsverruiming. Er is keuze uit 2 workshops: In ‘Een boost voor mama’ wordt er aan de hand van 3 pijlers nagegaan hoe mama’s zich weer in hun nopjes kunnen voelen. Tijdens ‘Wintervitamientjes’ ligt de focus op het vinden van kracht en inspiratie wanneer het energiepeil opnieuw onder nul is gezakt.

Voor wie een groepsles niet de oplossing is, zijn er daarnaast ook individuele coachingtrajecten voorzien. En Duron geeft sinds kort bovendien lezingen. “Op die manier bouw ik mijn passie verder uit”, zegt ze. “Het is mijn droom om over 10 jaar als expert in mijn vak te worden gevraagd voor bijvoorbeeld TV en radio. Ik wil een boek schrijven. En verder het land rondreizen om anderen te mogen inspireren.”

Bent u een starter uit de regio Mechelen-Lier en wilt u ook verschijnen in onze reeks Starter van de Week? Stuur dan naar redactie@madeinmechelen.be een korte beschrijving van uw onderneming en een foto. Als u in aanmerking komt, hoort u snel van ons.

Een lijst met starters uit de regio vindt u hier.