Veilige werkomgeving bij Pfizer Puurs

Pfizer schenkt 3000 euro na een jaar zonder arbeidsongevallen

PUURS-SINT-AMANDS – Pfizer Puurs, met ruim 2500 werknemers, heeft een jaar gewerkt zonder arbeidsongeval. Om dit te vieren, werd 3.000 euro geschonken aan een goed doel dat werd uitgekozen door de werknemers: vzw Borgerstein.

Pfizer Puurs produceert en verpakt dagelijks meer dan 1 miljoen en jaarlijks meer dan 375 miljoen inspuitbare vaccins en geneesmiddelen. Voor een hoogtechnologische productiesite als Puurs is veiligheid ontzettend belangrijk en niet evident. Toch werd alweer een jaar gewerkt zonder arbeidsongeval.

Telkens wanneer er een mijlpaal zonder arbeidsongeval wordt genomen, mogen de werknemers van Pfizer in Puurs kiezen aan welk goed doel ze een geldsom schenken.

In oktober 2018 werd opnieuw een veiligheidsmijlpaal behaald: 1 jaar zonder arbeidsongeval. Voor de 14de keer op rij kozen de eigen werknemers het goede doel.

“Nu we zo hard aan het groeien zijn, blijft veiligheid een belangrijke prioriteit. De mooie resultaten van één jaar ongevalvrij werken, koppelen aan steun voor een lokaal goed doel, dat loont”, zegt Joris De Maeyer, directeur milieu, gezondheid en veiligheid bij Pfizer Puurs. “Via familieleden of vrienden van onze 2500 medewerkers bestaat er vaak een grote betrokkenheid bij de gekozen organisatie. Dat maakt de donatie concreet en meer waardevol.”

De non-profit instelling die deze keer werd gekozen, is Borgerstein in Sint-Katelijne-Waver. Deze vzw biedt ondersteuning en begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Zowel mensen met een ernstige als een lichte verstandelijke beperking kunnen in Borgerstein terecht voor gehandicaptenzorg, ouderenzorg en sociaal-economische tewerkstelling.

Ongeveer 330 mensen worden begeleid met collectieve woon- of dagondersteuning, individuele ambulante steun, en mobiele assistentie thuis of op de werkplek.