sexy

AAAwesome: “Wij willen accountants sexy maken”

BORNEM – Rudi Cleymans, eigenaar van IT-bedrijf Syneton, gaat van start met AAAwesome (Accountants Are Awesome), een digitaal marketingbureau voor accountants.

In zijn contacten met accountants – de niche van IT-bedrijf Syneton – had Rudi Cleymans gemerkt dat er vaak wat schort aan de digitale marketing van zijn klanten, meestal ook omdat ze daar gewoon niet de tijd voor vinden. Daarom werd AAAwesome opgericht.

“Het is echt een gat in de markt”, zegt Rudi Cleymans. “Accountants moeten zich meer sexy opstellen naar de arbeidsmarkt. Het beroep moet aantrekkelijker worden voorgesteld en accountants moeten zich zowel online als offline meer profileren. Millennials zoeken online als ze een accountant nodig hebben. Daarom moeten accountantskantoren ook actief zijn op social media. En als ze een blog beginnen op hun website, moet daar geregeld nieuws op worden gepost, anders heeft dat geen zin.”

AAAwesome wil een stappenplan opstellen voor accountantskantoren om meer naar buiten te komen. “Het beroep heeft wel degelijk toekomst, maar het profiel van accountants is veranderd. Ze moeten extraverter zijn, meedenken met de ondernemer.”

“Onze kracht ligt in het uitvoeren van online strategieën om de online aanwezigheid en branding van onze klanten te versterken”, aldus Rudi Cleymans.

Voorlopig trekt Rudi zelf de kar van AAAwesome. Op termijn komt er iemand anders aan het hoofd van de start-up. AAAwesome werkt voorlopig met vier mensen.