poolster

Poolster Producties levert kant-en-klare musicalpakketten

MECHELEN – De Dijlestad is een productiehuis rijker. Poolster Producties wil kant-en-klare musicalpakketten leveren aan lagere scholen om zo muziek, theater en dans toegankelijker te maken voor leerlingen en leerkrachten.

Poolster Producties is een gezamenlijk initiatief van drie creatieve geesten: muzikante, producer en componist Anne Van Steenwinkel, illustratrice en grafisch ontwerpster/multimediaspecialist Marijke Van Den Acker en scenariste Loes Rom.

Met hun musicalpakketten met script en muziek kunnen de scholen zelf aan de slag, zonder al te veel extra werkdruk voor de leerkrachten.

“Een musical is een ideale gelegenheid om je creativiteit kwijt te kunnen”, zeggen Anne, Loes en Marijke. “Er zijn leerlingen die graag in de spotlights staan, maar anderen knutselen of dansen graag. Iedereen kan zijn ding doen.”  Poolster Producties vindt het belangrijk dat er in elke productie een maatschappelijk relevant thema wordt aangekaart. Bij de eerste muziekproductie De Toekomstdroom is dat milieuproblematiek.

Om de boodschap nog toegankelijker te maken, publiceert Poolster Producties binnenkort de boekversie van De Toekomstdroom in Mechelen, de thuisbasis van de drie vriendinnen.

Op 19 januari zal het kinderboek voorgesteld worden in theaterzaal De Maan te Mechelen. Alle nummers worden live gebracht door een kinderkoor. Ook musicalacteur Kobe Verdonck kreeg een rol in de voorstelling. Het verhaal zal worden voorgelezen en de illustraties worden geprojecteerd.