AZ Sint-Maarten Congo

AZ Sint-Maarten steunt Congolees ziekenhuis

MECHELEN – In aanloop naar kerstmis worden in de regio vele acties op poten gezet voor het goede doel. Het AZ Sint-Maarten heeft een steunactie georganiseerd voor het partnerziekenhuis in Budjala in Congo. Maandagnamiddag werden er warme chocolademelk en zelfgebakken wafeltjes verkocht.

AZ Sint-Maarten zet al sinds 2005 zijn schouders onder het project ‘ziekenhuis-voorziekenhuis’ van de Belgische hulporganisatie Memisa. Het project houdt in dat een Belgisch ziekenhuis instaat voor de ontwikkeling van een partnerziekenhuis. “Jaarlijks schenken we 12.500 euro aan de gezondheidszone van Budjala. Dit bedrag wordt verzameld dankzij medewerkers van het ziekenhuis en onze vaste sponsors.”

Het ziekenhuis in het Congolese Budjala raakte eind oktober zwaar beschadigd na een storm. Vooral de daken en een deel van het materiaal werd beschadigd. AZ Sint-Maarten engageert zich om een groot stuk van die schade te herstellen.

“Om het ziekenhuis in Budjala te helpen, stellen we heel wat materiaal van de oude campussen ter beschikking,” klinkt het. Bij het vervoer van dat materiaal komen echter hoge transportkosten kijken, ongeveer vierduizend euro. Dat geld wil Memisa inzamelen door deze steunactie.