Steven Van Raemdonck

Italiaanse eretitel voor Heistse magazine-uitgever

HEIST-OP-DEN-BERG – Steven Van Raemdonck uit Heist-op-den-Berg heeft op de Italiaanse ambassade in Brussel de eretitel Cavaliere dell’Ordine della Stella d’Italia uit handen van de Italiaanse ambassadeur in België ontvangen. Van Raemdonck is de voorzitter van de vzw Taste Italy, die onder meer het magazine Buonissimo op de markt brengt.

De eretitel gaat naar zowel Italianen als buitenlanders die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de promotie van Italië, bijvoorbeeld op het vlak van cultuur, wetenschap of gastronomie. Tijdens dezelfde plechtigheid werden in totaal 9 mensen gelauwerd, waarvan Van Raemdonck de enige met Vlaamse roots was.

“Ik heb vertaler Engels-Italiaans gestudeerd maar daar later beroepshalve niet echt iets mee gedaan”, vertelt de Heistenaar, die voor Top Employer werkt, een internationaal bedrijf dat certificaten voor een goed personeelsbeleid aflevert. “Maar met de opleiding kreeg ik ook een passie voor Italië mee.”

Tijdschrift

In 2013 richtte hij samen met Dirk Michiels en Gabriele Pellegrini het mediaplatform Taste Italy op. “Onze belangrijkste activiteit is de uitgave van het magazine Buonissimo dat volledig gewijd is aan Italië, 3 keer per jaar verschijnt en draait rond cultuur, gastronomie en toerisme. Het wordt verkocht via krantenwinkels en gaat naar onze leden. De oplage zit tussen de 4 en 5.000 exemplaren en de losse verkoop stijgt zelfs.”

Steven Van Raemdonck is zelf hoofdredacteur en verder draait de redactie op vrijwilligers, zoals trouwens de volledige vzw.