duvel-300×218

Duvel experimenteert in eigen microbrouwerij

PUURS – Duvel Moortgat opende zopas een eigen microbrouwerij met labo. Daarin wil de Puurse brouwerij op kleine schaal kunnen experimenteren. Mogelijk worden er ook limited editions gemaakt van bepaalde soorten bier.

Voorbijgangers kunnen vanop straat binnenkijken bij de nieuwste investering van Brouwerij Moortgat. Met een microbrouwerij wil Duvel Moortgat in de eerste plaats tests uitvoeren vooraleer van een bepaald soort bier het proces wordt aangepast en in de grote brouwinstallaties wordt gemaakt.

Tot nu toe kon Duvel Moortgat wel beschikken over een productielabo, maar niet over een ruimte waarin ook aan onderzoek en ontwikkeling kon gedaan worden. Daar is nu een plaats voor gemaakt naast de degustatiezaal. Voor de bouw van de microbrouwerij zijn door de Duitse fabriakant Schulz vijf conisch cilindrische tanks van elk 1.000 liter geplaatst.

Bedoeling van het hele opzet is niet zozeer om kleine microbrouwerijen concurrentie aan te doen door zelf kleine volumes nieuwe bieren op de markt te brengen. Al zijn er wel al contacten geweest met een sommelier om bijvoorbeeld een limited edition te maken.