ouwen-dok-mechelen

Inter-Betonsite vindt nieuwe eigenaar

MECHELEN – CBR-Inter-Beton heeft haar site aan de Ouwen Dok in Mechelen verkocht aan Global Estate Group. De West-Vlaamse projectontwikkelaar zal er vanaf 2022 bouwen aan 76 appartementen.

Bij de definitieve goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de Keerdok- en Eandissite, waarvan de Inter-Betonsite deel uitmaakt, was eerder in 2018 de verkoopprocedure opgestart. Uit een hele reeks kandidaten werd Global Estate Group als koper weerhouden.

Geert De Maeyer, directeur van Inter-Beton: “Sinds geruime tijd zijn de voorbereidingen gestart om de activiteiten van Inter-Beton aan het Keerdok naar andere bedrijfssites over te brengen. Onze betoncentrale past immers niet binnen de vooropgestelde Mechelse stadsontwikkeling.”

Transformatie duurzame wijk
Op de site Inter-Beton kunnen 76 appartementen gerealiseerd worden, samen met een stadspark van ongeveer één hectare groot. Na de realisatie van het nieuwe parkeergebouw op de Eandissite, verwacht in 2021, kan de Inter-Betonsite herontwikkeld worden. Niet veel later zal Inter-Beton haar terreinen verlaten en kan de projectontwikkelaar starten met de bouw van de appartementen.

“De initiatieven die de stad in het project Keerdok/Eandis heeft genomen werpen duidelijk hun vruchten af nu ook de private markt mee de schouders zet onder de transformatie naar een kwalitatieve duurzame wijk”, stelt Greet Geypen schepen van Stadsvernieuwing.