ARTamandua pop-up

Dierzame shirts in nieuwe Bornemse pop-up store

BORNEM – Nog tot het einde van het jaar is in de Boomstraat in Bornem ARTamandua terug te vinden. Klaar De Schepper verkoopt er ‘dierzame’ shirts.

Omdat haar oudste zoon zijn smaak niet vond in de jongensafdeling van de klassieke kledingwinkels, waar drukke prints en sombere kleuren de rekken vullen, begon Klaar De Schepper zelf shirts te maken. Kleurrijke shirts met dieren, liefst speciale dieren zoals bijvoorbeeld de tamandua, een boommiereneter, dat is wat haar zoon graag wou.

“Omdat er in vrienden- en familiekring nog meer enthousiastelingen waren, maakte ik verschillende shirts met uitzonderlijke beesten”, legt De Schepper uit. “Als leuke extra hing ik er altijd een kaartje aan met info over het afgebeelde dier. Twee jaar geleden zette ik dan mijn eerste stappen in de echte verkoop op markten en beurzen, om nu een grote droom waar te maken met mijn eigen winkel.”

Bamboe en bio-katoen

ARTamandua, dat de passies voor kunst en dieren combineert, is eigenlijk nog een try-out. Het pand (Boomstraat 11) waarin de shop nu tijdelijk is gevestigd, gaat in 2019 voor de bijl. “Dit was dus de ideale manier om na te gaan of een vaste winkel voor mijn ontwerpen rendabel kan zijn”, zegt ze daarover.

In het productgamma van ARTamandua zitten naast T-shirts ook longsleeves, hoodies, rugzakken en shopping tassen. Klanten krijgen alvast een origineel product. Ecologisch verantwoord zelfs, want de kledij die De Schepper ontwerpt, wordt in Portugal gemaakt van bamboe, waarvan de teelt veel duurzamer is dan die van katoen. Als betaalbaar alternatief is er echter ook kleding van bio-katoen voorzien.