MUIZEN/AALST – Het is een mix van 100% natuurlijke fruitsappen met Caraïbische rum, en het heet Carumbola: het nieuwe rum-concept dat werd gecreëerd door de Mechelse Ingrid Sluis en haar businesspartner. De drank wordt gemaakt in de Aalsterse stokerij VDS.
Ingrid Sluis (Global Marketing Projects): “Onze artisanale Carumbola heeft een alcoholgehalte van 22 % en wordt verkocht in een elegante fles van 70 cl. De naam is een combinatie van de exotische vrucht carambola en rum; hij staat voor fun, verwijst naar de exotische oorsprong, voelt en klinkt exotisch, en is makkelijk uit te spreken en te onthouden.”
Toen het concept van de Carumbola op punt stond, ging Ingrid op zoek naar een geschikte stokerij om de drank te maken. “Zo ben ik bij VDS in Aalst terechtgekomen, een stokerij die al 90 jaar gespecialiseerd is in ambachtelijke likeuren, gins en aperitieven. VDS heeft dezelfde waarden en de eigenaar is vol passie voor wat hij doet. Mijn businesspartner en ik hebben hem uitgelegd wat we wilden ontwikkelen. VDS heeft een eerste aanzet gegeven van de smaken en dan hebben we de dranken samen verder ontwikkeld, onder meer met de hulp van een smaakpanel.”
Carumbola is voorlopig beschikbaar in twee smaken (binnenkort wordt het aanbod uitgebreid): Exotic, een combinatie van rum met drie exotische vruchten, en Very Berry, Caraïbische rum met vier bessensoorten. Carumbola kan puur worden gedronken, of kan bijvoorbeeld worden gemengd met prosecco, cava, champagne of tonic.
De makers mikken in eerste instantie op de Britse en de Benelux-markt. De doelgroepen zijn kleine en grote detailhandelaars, bars, restaurants en eventbedrijven.