overname-5-759×500

Beyers Plastics gaat over in handen van Tekni-Plex

PUURS – Het Puurse Beyers Plastics is overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Tekni-Plex. Beyers Plastics is gespecialiseerd in de productie van polyethyleen-verpakkingen voor cleanrooms.

Beyers Plastics N.V. werd gesticht in 1970 en richt zich op de productie van verpakkingen voor de biofarmaceutische en medische sector en alle industrieën waar cleanroomverpakkingen nodig zijn, zoals de chemische, voedings-, ruimtevaart-, zonne-energie- en halfgeleiderindustrie.

Tien jaar geleden werd de onderneming overgenomen door Axel Moorkens (samen met Henk Meijer), via zijn investeringsvehikel Famo. Onder zijn leiding richtte Beyers Plastics zich minder op de voedingsindustrie, waar plastic verpakkingen steeds minder worden gebruikt. Nu gaat driekwart van de omzet naar de farma-industrie.

Voor Axel Moorkens was de verkoop van het bedrijf aan Tekni-Plex een logische stap. “Toen ik het bedrijf tien jaar geleden overnam, toonden zij ook interesse. Vorig jaar voelde ik dat mijn werk hier ongeveer klaar was, en ik moest geen twee keer nadenken om hen te contacteren.”

Tekni-Plex krijgt er nu een winstgevende dochtermaatschappij bij. Het bedrijf kan ook zijn aanbod en zijn doelpubliek uitbreiden. Dit is al de tiende overname van Tekni-Plex in vier jaar tijd.

Bij Beyers Plastics werken vijftien mensen.