UV Coating

Bedrijf uit Hever gebruikt UV-belichting voor vloerprints

HEVER – Een nieuwe vloerafwerking met de snelheid van het licht? Voor UV Coating is het mogelijk als officiële verdeler van de gepatenteerde techniek van Solidlux.

Het voorbije anderhalf jaar specialiseerde het bedrijf uit Hever bij Boortmeerbeek zich in UV-belichting voor vloerprints. Via Solidlux Instant Coating, dat ontwikkeld is in Nederland, zorgt UV Coating voor een dekkende vloerafwerking die onmiddellijk uithardt.

Trappen Brussel-Centraal
De techniek kan gebruikt worden in veel verschillende toepassingen. Zo kregen onlangs de trappen van het centraal station in Brussel een anti-slipstrook, zonder de minste hinder voor passanten. In de eigen gemeente Hever werd basisschool Kringeling dan weer in een mum van tijd van een 3D zebrapad voorzien.

Jan Herbots, operationeel manager van UV Coating en ook zaakvoerder bij Stone+, specialist in de steensector: “UV-belichting voor vloerprints is de toekomst door de talrijke mogelijkheden en de snelheid waarmee er wordt gewerkt. De gemeente Boortmeerbeek bekijkt alvast of de 3D zebrapaden ook aan andere scholen kunnen.”

“UV Coating biedt voor alle vloerafwerkingen een oplossing. Zo doen wij ook veel signalisatie bij bedrijven en zetten we bijvoorbeeld barcodes op de grond zodat die eenvoudig kunnen worden gescand”, besluit Herbots.