VanHool

Van Hool stelt 3 onafhankelijke bestuurders aan

KONINGSHOOIKT – Van Hool benoemt niet één, maar meteen drie onafhankelijke bestuurders. Een opvallende stap voor de voertuigenbouwer uit Koningshooikt, al blijft de meerderheid van de aandelen nog wel in familiale handen.

Clement De Meersman, de voormalige topman van pvc-raamprofielenproducent Deceuninck, is samen met ceo van tuinbouwonderneming Floré Groep, Werner Krott, en cfo van omheiningen- en toegangscontroleproducent Betafence, Peter Ramaut, aangesteld als onafhankelijke bestuurder bij Van Hool. Filip, Catherine, Ben, Frank en Jan Van Hool behouden wel de meerderheid van de aandelen.

De aanstelling is verrassend, want voor het eerst zal het bestuur mede vorm worden gegeven door iemand van buiten de familie van Van Hool. Als niet-beursgenoteerde onderneming was Van Hool hier bovendien niet toe verplicht. “De aanstelling moet dan ook gezien worden onder de regels van corporate governance”, zegt ceo Filip Van Hool. “Deugdelijk bestuur, dat is waar hun taak als onafhankelijke bestuurder rond zal draaien.”

De aanstelling om het deugdelijk bestuur te bevorderen, zou Van Hool vooral aantrekkelijker maken bij banken, commerciële partners, toekomstige werknemers, enzoverder.

Van Hool bouwt jaarlijks tot 1.400 bussen en autocars en zo’n 3.000 industriële voertuigen met meer dan 4.500 werknemers. Het bedrijf heeft vestigingen in Koningshooikt en Skopje in Macedonië.