SONY DSC SONY DSC

Schoonheidsspecialisten en kappers leren omgaan met kanker

MECHELEN – Schoonheidsspecialisten en kappers uit de regio zijn met succes als Kanker Beauty en Hair Professional afgestudeerd. Tijdens een opleiding leerden ze omgaan met kanker in functie van hun beroep. Het Mechelse AZ Sint-Maarten ondersteunde het project.

Voor het eerst liep een intensief jaartraject van 20 lesdagen theorie en een ervaringsperiode van 120 uur voor Kanker Beauty en Hair Professionals in onze regio. De studenten kregen les van medici en paramedici uit het oncologisch team van AZ Sint-Maarten. Inhoud van het lessenpakket: de problematiek van kanker en hoe er vanuit het beroep van kapper en schoonheidsspecialist mee kan worden omgegaan.

Katleen Vanderbeken van initiatiefnemer Institute for Professional Care: “Onder andere de nevenwerkingen van kankertherapie, hygiënemaatregelen die in acht moeten worden genomen, aangepaste behandelingen met make-up en massages met respect voor het getekende lichaam kwamen aan bod. Ook communicatie, zelfzorg en EHBO waren belangrijke aspecten van de opleiding.”

8 specialisten

Patiënten met kanker kunnen voortaan bij volgende Kanker Beauty en Hair Porfessionals in de regio terecht: Elise Parmentier in Steenhuffel, Addicted 2 Beauty in Keerbergen, Esthetiek veerkracht in Lier, Evodi in Blaasveld, Soignee Schoonheidsinstituut in Itegem, Geysels Patricia in Schriek en Zennafi, Hair2care en Maison de Beauté S in Duffel.