ODTH

Winnen Biocartis, ODTH of Pfizer een Supply Chain Award 2018?

PUURS/MECHELEN/WILLEBROEK – Op 20 november worden de Supply Chain Awards 2018 uitgereikt. Met Biocartis en ODTH First Class Logistics maken twee bedrijven kans op de prijs van Project of the Year. Pfizer uit Puurs, dat eerder al een Supply Chain Award won, is genomineerd voor de Best Achievement Award.

De Supply Chain Awards zijn een initiatief van PICS Belgium en VIB. In de categorie Project of the Year zetten zij het meest verdienstelijke project in de kijker dat de servicegraad en efficiëntie van de integrale supply chain verhoogt op het gebied van voorraad-, productie of distributielogistiek. Ze willen stimuleren dat bedrijven in projecten investeren die de verdere uitbouw en professionalisering van hun supply chain bevorderen om zo hun concurrentiekracht te versterken.

Het Mechelse Biocartis is genomineerd met haar wereldwijde E2E supply chain. ODTH First Class Logistics uit Willebroek trok de aandacht met zijn smart warehouse, waarbij het truckregistratieproces volledig geautomatiseerd werd met onder andere ANPR-camera’s. De twee bedrijven krijgen het gezelschap van andere finalisten Delhaize, Poco Loco en Wase werkplaats.

Speciale award

Dit jaar gaat er ook een prijs naar één van de vorige winnaars. Bedrijven die een herwerkt, up-to-date dossier inleverden, maakten kans op de Best Achievement Award for Continuous Supply Chain Optimization. Daar komt Pfizer met de TrackiTMobile App op de voorgrond. Die werd in 2016 ontwikkeld en een jaar later uitgerold. Via de applicatie kunnen collega’s van het bedrijf wereldwijd dezelfde bijna realtime informatie over een zending bekijken, eender waar, wanneer en in welke tijdzone ze zich bevinden.