Plantéra

Plantéra geeft blijk van beste commerciële mix

REGIO – In het weekend van 17 november organiseerde Vlajo al de 17de editie van de Mini-Markt-Dag in Mechelen. Er werden opnieuw prijzen uitgereikt aan de meest succesvolle mini-ondernemingen uit de regio.

Naar ondertussen jaarlijkse traditie verzamelden 17 mini-ondernemingen onder de gaanderij van het Mechelse stadhuis. Vlak naast de zaterdagmarkt mochten studentondernemers hun producten voorstellen. Ze werden beoordeeld op hun verkooptechnieken en standenbouw.

De mini-ondernemingen zélf verkozen LaVendre, opgestart door 6 leerlingen van het Sint-Ursula-instituut uit Lier, tot het beste project. De jury had vooral oog voor de originele recyclageproducten van JeansCycle (6 leerlingen van Scheppers Mechelen die tasjes, pennenzakken, portemonnées uit recup jeans verkopen) en Caseiro (4 leerlingen van het Sint-Jan Berchmansinstituut in Puurs die allerlei producten uit vinyl maken). Zij werden beloond met respectievelijk 60 en 90 euro geschonken door de regionale peterbedrijven Arco Information, Astotex en Unibind.

De hoofdprijs van 120 euro ging naar Plantéra, dat tuinmeubels maakt uit paletten en ook planten in boomstammen verkoopt. “Dit is een bevestiging van ons harde werk van de voorbije weken”, zegt Cédric Heremans, die Plantéra oprichtte samen met Ben Michielsens, Rune Vleminckx en Bruno Van Acoleyen. De mini-onderneming, ook al van Sjabi Puurs, had volgens Vlajo de beste commerciële mix.